2014. április 29., kedd

Mert Ancsa dolgozik...

Közkívánatra már én is teszek egy bejegyzést. Nagyon sokan kérdezték, hogy én mit csinálok miközben Robi ír vagy próbálja élhetőbbé tenni az életünk pl. mos, vagy vacsorát hoz stb.
 
Vagy például elvisz sörözni... 

Jelenleg a Jefferson Egyetem Patológiai Intézetének MitoCare egységében dolgozom. Itt mint a neve is mutatja főként a sejtek energiaközpontjaival a mitokondriumokkal foglalkozik  mindenki.
Hajnóczky György MD, Phd, a Mitocare vezetője.
Kép forrása: http://blogs.jefferson.edu/atjeff/2014/01/06/mitocare-center-debuts-at-jefferson/

Jelenleg tanulom a módszereket, ezen belül is főként azt mikor azt vizsgáljuk, hogy a mitokondriumok hogyan mozognak. Ezt időben regisztráljuk és utána a felvételeken több kevesebb sikerrel próbálom számolni, hogy hányszor érintkeztek egymással. Meg hányszor szeretik egymást, meg hányszor bunyóznak. Meg minden amit csinálnak. Az  intézetről az első benyomásaim jók.
A mitrokondrium... Bemutatom, ő az személyesen. 
Újdonsült kollégáim nagyon nyitottan állnak hozzám, még akkor is mikor nem igazán bírom kifejezni magam, nem nagyon értem mit mondanak (pl. a 20% itt tvani per, s nem (kiejtve tventi)).  Valaki épp összeszámolta, hogy hány nyelv is van a laboron belül, így ha a brit és amerikai angol is külön vesszük akkor 8, az olasztól a perzsáig, persze a magyaron keresztül. 
Picit mint Bábel tornya...
Remélem sokat fogok tanulni és a közös munka jó eredménnyel zárul majd. Persze ehhez Robi türelmére is nagy szükségem lesz. E mellett segíteni fog hogy reményeim szerint jövő héten már rendezett környezetből indulhatok nap mint nap, saját konyhában azt főzhetem amit szeretek (feltéve ha kapok nem sodium mentes fűszereket).  Az is nagyon vicces, hogy mint az ovisok mindent benyalunk. Már voltunk nagyon megfázva, most egy has-görcsös problémával kínlódunk. Más kontinens, más vírusok és baktériumok.
S arra is jó lenne rájönni, hogy Robi mire lett allergiás, mert szinte minden étkezés után köhögőgörcse van. De saját konyhában ez is könnyebb lesz. 
Persze, ha majd ő fog főzni... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése