2014. március 6., csütörtök

Pörögnek a dobok...

Pörögnek a dobok, megy a visszaszámlálás. Holnap reggel 8:15-re van időpontunk az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségére, a vízuminterjú tárgyában.
Közben a repülőjegy is alakul, már csak azt a mondatot várjuk a mélyen tisztelt követségi tisztviselőtől, hogy az útlevél itt marad, mert akkor a vízum érkezik, s rábólintunk a jegyünkre.
A jó öreg Lufthansával megyünk...
Közben, amikor időnk engedi technikai módon is készülünk az útra. Napról-napra döbbenünk arra rá, hogy mennyi minden másként működik, mint itthon, s mennyi mindent vagy meg kell venni, vagy bérelni kell.
Ilyen például a lakás. Mármint egyértelműen bérelni fogunk, de hogy hol, s milyet, az még bizonytalan. Egyenlőre annyi a biztos, hogy az első hónapban a szállásunk az egyetem mellett egy un. nővérszállás lesz. Utána a további időre kell lakás.
Mert csőben mégse lehet lakni... Főleg, hogy most is -4 fok van...
Aztán a bútorkérdés. Vannak állítólag bútorozott bérlemények, de drágák. Aztán vannak bútorkölcsönzők, amiket a neten találtam, egy komplett lakásbútort ki lehet bérelni, mondjuk havi kb. 50.000 Ft költséggel. Aztán vannak olyan oldalak, ahol szinte ingyen lehet találni, ahhoz lehet kisteherautót bérelni (ezt az ember a jogsijával vezethetni gond nélkül), s megvan. Ennek az egyetlen hátránya, hogy utána kell járni.
Hogy lesz-e ilyenünk azt nem tudom, sok mindentől függ...
De itt még nem tartunk, csak a gondolataim csapongnak össze-vissza. Amit most megyünk beszerezni az a konnektor-átalakító. Mert ugyebár van az EU szabványú csatlakozó. Ezt bárki megnézheti, ha megnézi a legközelebbi dugós cuccát. Természetesen az USA-ban ez se olyan. Nem is beszélve az áramról. Ott 110V és 60 Herz. A notebook működni fog, csak a csatlakozóhoz kell egy átalakító, hogy be tudja az ember gyömöszölni a falba. Talán még a telefont is tudjuk tölteni. De hajszárítót, vagy ilyesmit nem érdemes vinni. Viszont, ami örömmel tölt el, hogy egy kedves barátom édesapjától örökölt borotva működni fog. Így legalább borotválkozni fogok tudni.
Így legalább igazgathatom leendő bajszomat és szakállamat.

1 megjegyzés:

  1. Kitartás nektek! Már nincs sok Magyarországon... Csak az USA-ban :) A hivatalok itt sem mutatnak több hatékonyságot, mint otthon.

    Viszont az elektronikai dolgok miatt ne fájjon a fejetek, mi az összeset megoldottuk 45 dollárból (hajszárító, hajvasaló, elektromos hajnyíró- és borotválkozókészlet - és elég jó márkát vettük mindből). A laptophoz pedig vettünk egy csatlakozót, ami az inventertől megy a konnektorig, 15 dollár volt és prímán működik. Átalakítókat is tudtok itt is venni bármilyen elektronikai boltban.

    VálaszTörlés